Start      Om      Kalendarium     Nyheter      Biljetter      Kontakt      Arkiv

Speldag

11 oktober kl 19.00–24.00

 

 

 

Fri entré

Adress / kontakt:

3:e Våningen

Sockerbruket 9

414 51 Göteborg

info[at]3vaningen.se

+46(0)31-12 17 71

 

 

Karta

 

 

Kulturnatta 2013 på 3:e Våningen

Danskonst, utställning, performance, konsert, filmvisning

Försökshallen & Scenen

11/10 2013

Between The Gates

Andreas R Andersson

kl 19.00-24.00

 

En installation om de rörelser och förändringar som formar den värld vi lever i - ett kapitalistiskt samhälle i tumult kännetecknat av motstånd, aktion och uppror samt det standbyläge som kan infinna sig i väntan på handling.

 

Andreas R Andersson (° 1982, Barkarö, Västerås, Sverige) skapar installationer, skulpturer och konceptuella konstverk. Han arbetar ofta med att involvera betraktaren fysiskt och tror på idén om att det är funktion som följer form i hans arbete. Hans installationer behandlar frågan om livet kan sträcka sig utanför sin egna subjektiva gräns och ofta berättar verket en historia om de effekter som kan ske utifrån de globala, kulturella och politiska problem som hittills präglat 2000-talet. Genom att manipulera betraktaren och skapa förvirring, vill han belysa en form av motstånd mot logiken i det kapitalistiska marknadssystemet. Hans installationer är å ena sidan gripande vackra men samtidigt smärtsamt attraktiva och med ett konceptuellt förhållningssätt, lämnar konstnären oss ensamma med en mix av motstridiga känslor och tankar.

 

Under Kulturnatta blir det live-performance i Andreas R Anderssons enorma installation. Kommer utbrytningsförsöket att lyckas just denna kväll? Kom och följ utvecklingen...

 

Utställningen ingår i programmet för GIBCA Extended som är en del av Göteborg International Biennial for Contemporary Art.

 

Hemsida: www.andreasrandersson.com

 

 

Fantasin till makten!

kl 19.00-24.00

 

Affischkonst från Paris maj -68. Konstnärernas vilja att ställa kritiska frågor och delta i samhällsomvandlingen är inget nytt. Dessa verk är fortfarande lika aktuella! Också foton och filmvisning non-stop.

 

Utställningen ingår i programmet för GIBCA Extended som är en del av Göteborg International Biennial for Contemporary Art.

 

 

Världens Tak - Pamir i våra hjärtan

kl 20.00-20.45

 

Vi visar filmen om allkonstverket som utspelades på 13 tak i Göteborgs innerstad - koreografen Gun Lunds storverk från 1993.

 

Med mer än åttio medverkande - dansare, musiker, kör, fäktare, kranskötare, parkeringsvakter ... blev detta ett mäktigt epos kring staden, dess arkitektur, begränsningar och möjligheter. Verket ställer också frågor om det privata och offentliga. Hur erövrar man en bit av den himmel som tillhör oss alla? Efter tjugo år finns nu en film om verket.

 

 

Erotic 5 och Ensemble Doluri

kl 21.00-21.45

 

Sångensemble utöver det vanliga, stort djup men också med glimten i ögat. Vill det sig blir det också polyfon georgisk folkmusik.

 

Erotic 5 är en sångensemble som skapat musikdramatik och uppträtt bl a på Teaterfestivalen i Wien. Bjuder alltid på överraskningar. Dessutom delar ur ensemblen Dulori som är belönade för sin georgiska sångkonst unik i Skandianvien.

 

 

Flowers of the Cave

kl 22.00-22.45

 

Alexandra är intresserad av att bryta ner och återskapa den alkemiska process som ligger bakom intrycket av "sexighet" och av "glamour". Under Kulturnatta kommer hon presentera en performance installation där relationen mellan rörelse, ljud, kläder och ljus tillsammans skapar en absurd och olycksbådande version av den översexualiserade kvinnan vi ser i musikvideor, porr, mode, reklam.

 

Flowers of the Cave är en del av det pågående research-projektet Sex as commercial instinct och bygger vidare på tidigare verk visade på 3:e Våningen och på Ställbergs Gruva - the non existent center. Projektet utforskar erotik och den erotiska bilden av kvinnan, och problematiserar kommersialiseringen av något så personligt som sexualitet.

 

För mer information besök bloggen Sex as commercial instinct.

 

http://sexascommercialinstinct.wordpress.com

http://www.stallbergsgruva.se

 

 

 

OBS! Hålltiderna är ungefärliga.