START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

ÖPPET

19 oktober – 2 december

ons–sön kl 12:00–16:00

 

Vernissage under Kulturnatta 19 oktober kl 19–24

 

Fri entré

 

 

 

 

 

19 oktober – 2 december

Utställning

ANNA BERGMAN

Painting through action – thinking through painting

 

Vad är en målning? Vissa skulle säga en definierad, tvådimensionell yta på vilken en målare adderar medium för att skapa figurativa eller abstrakta bilder. Anna Bergman visar rena abstraktioner och att målningens innehåll inte behöver identifieras.

 

Så, vad är en målning? Är det ett föremål? Är det en idé? Eller är det något som får betydelsen av en målning? Anna Bergmans svar är att duken är en plats för reflektion och tanke samt en plats för action.

- Vad jag målar på duken är inte en bild utan en händelse.

 

Bergman arbetar instinktivt och snabbt, med hjälp av intuitiva gester. Hon har utvecklat en unik teknik där hon svävar strax ovanför ytan och riktar färgen genom tyngd istället för genom kontakt.

 

I monumentala målningar utmanar Bergman gränserna för måleriets möjligheter. I sin ateljé förflyttar hon sig i en gravitationsfri zon över målningarna med hjälp av en bro på hjul. Fram växer ett måleri utan horisont, bottenlöst, utan tak. Betraktaren dras in i ett abstrakt landskap utan början och slut.

 

Anna Bergman är född 1972 och uppvuxen i Göteborg. Hon startade sin förberedande utbildning på KV konstskola 2008 och fortsatte sedan på Göteborgs Konstskola, Konstfack och Akademin Valand där hon tog sin kandidatexamen 2016.

 

Hemsida: anna-bergman.se

 

Vernissage under Kulturnatta 19 oktober kl 19–24

19 oktober – 2 december

ons–sön kl 12:00–16:00

Fri entré

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)702–721771

E-post: kontakt(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV