START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

16 maj 2021

ÅSAS VAL - Dans och vispoesi

Fia Ekberg, Moa Sobelius och Torbjörn Stenberg

 

Moa Sobelius / Foto: Carl Thorborg

Åsa Thegerström är sedan många år verksam dansare i Göteborg och har vid ett flertal tillfällen medverkat i dansföreställningar på 3:e Våningens scen. Åsa fick frågan om att sätta i hop ett eftermiddagsprogram för 3:e Våningen, valet föll på ett program där publiken får möta dans och vispoesi.

 

Tänk på att det endast finns 8 publikplatser så se till att boka i tid. Endast förköp!

 

Moa Sobelius är utbildad vid Performing Art School samt Balettakademien i Göteborg. Efter sin examen 2015 har hon varit verksam som dansare både vid institutioner samt inom det fria danslivet. Här medverkar Moa med Skarv.

Skarv är platsen mellan platser - gråzonernas land. Skarven kan vara skarp och den kan vara utdragen och suddig. Landet SKARV upplevs olika för att vi skiftar konstant i oss själva. Det är det här landet vi alla kommer till när vi står mellan beslut, mellan fråga och svar, mellan olika känslor. Hur känns det att hamna där? Kan vi tillåta oss att stanna en stund? Och var slutar skarven?

 

Torbjörn Stenberg är dansaren och koreografen från den skånska myllan med mångårig erfarenhet av scenen. Här kommer Torbjörn att bjuda på 100 cm midja i gummistövlar.

I 100 cm midja i gummistövlar bjuds vi på en påbörjad tanke om kropp och relationen till den. Här ställs frågor som Vad är kropp? Vad är vår uppfattning om kroppen? Kroppen som instrument, objekt eller kärl. Den ska se ut på ett visst sätt, och fungera på ett visst sätt.

 

Fia Ekberg från Göteborg, med rötter i Småland är musikalartisten som sadlade om till låtskrivare och vispoet. Fia sjunger berättelser om tillvarons stora frågor och små detaljer. Med påtaglig närvaro och nakna texter berättar hon sin historia utan skyddsnät och fallskärmar. Det är vardagsrealism och storslagen längtan som får falla fritt tillsammans.

Just nu är Fia aktuell med plattan Bangatan – hennes första fullängdsalbum, helt på svenska. Här bjuder Fia på ett axplock av sin vispoesi.

 

 

Åsas val

Dans och vispoesi

Fia Ekberg, Moa Sobelius och Torbjörn Stenberg

En delad eftermiddag med tre solon

16 maj kl 15:00

 

Biljetter:

Entré 60 kr

Endast 8 publikplatser. Endast förköp.

Köp online på Tickster eller kontakta oss på bokning@3vaningen.se eller 0702-721771.

 

 

Fia Ekberg / Foto: Magnus Bergström

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)702–721771

E-post: kontakt(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV