START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

24-25 augusti

Göteborgs Dans- och Teaterfestival

DEP

Van Huynh Company

 

 

Foto: Thuan Lam Hieu

Spelas

24 augusti kl 20:00

25 augusti kl 18:00

 

Längd

55 minuter

 

Biljetter

Boka biljetter på Göteborgs Dans- och Teaterfestivals hemsida.

 

”De levande behöver ljus och de döda musik” - Vietnamesiskt ordspråk

 

OBS! Dansarna i föreställningen är helt nakna.

 

Đẹp är det vietnamesiska ordet för vacker. I sitt senaste verk utforskar Dam Van Huynh influenser från sitt sydostasiatiska arv. I vietnamesisk kultur är döden en slags pånyttfödelse. När någon dör genomgår familj och närstående ritualer som ger den avlidne möjlighet att passera till en annan värld - ett högre varande.

 

I Đẹp utvecklar Van Huynh sitt rörelsespråk genom att ytterligare djupdyka i undersökandet av det mänskliga tillståndet. Dansarna i föreställningen är nakna, men inte enbart i det fysiska. Blottade och sårbara kan deras rörelse utan distraktioner börja där medvetandet lämnar den faktiska kroppen. Förstärkta av Martyna Poznanskas numinösa komposition manar rörelserna i Đẹp publiken att släppa taget och komma allt närmare känslan av att vara vid liv.

 

Idé och koreografi: Dam Van Huynh

Komposition och ljudlandskap: Martyna Poznańska

Ljus: Antony Hateley

 

Längd: 55 minuter

 

“Pina Bausch meets Bill Viola, then along comes Dam Van Huynh. An intense, beautiful and profound work once seen never forgotten." - Eighteen London

 

 

Koreografen Dam Van Huynh är verksam i London med sitt danskompani. Han har en unik koreografisk röst och utgår ofta från vardagliga situationer som han utforskar, repeterar och omformar till ett suggestivt rörelsespråk. Senast har ritualer från Vietnam stått i fokus för hans utforskande. Van Huynh är också konstnärlig ledare för kulturhuset Centre 151 i Hackney i London, en kulturell mötesplats för flyktingar från Laos, Vietnam och Kambodja.

 

Tillsammans med Göteborgs Dans och Teaterfestival bjuder 3:e Våningen in Dam Van Hyunh att arbeta i Göteborg i residens med sitt nya verk. ”Nu går jag djupare och betraktar återuppståndelsen – kanske i form av korta uppvaknande eller drömsekvenser”. 

 

Residenset är del av Konstnärsnämndens Internationella Dansprogram och presenteras i samarbete med Konstnärsnämnden och Kultur i Väst.

 

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)702–721771

E-post: kontakt(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV