START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

19–20 oktober

Baltisk dansfestival i Göteborg

INDEPENDANCE

Olga Zituhina och ARA

Aura Dance Theatre

 

Spelas

19 oktober kl 19:00

20 oktober kl 16:00

 

Biljetter

Då fredagens program spelas under Kulturnatta väljer vi att tillämpa valfri entréavgift. Detta kan vara en möjlighet för publiken att uppleva det lokala kulturutbudet gratis, men också en chans att efter förmåga vara med och stödja en av de mindre scenerna.

 

Förhandsboka:

3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post
bokning[a]3vaningen.se

 

I år firas hundraårsjubileet av Baltikums självständighetsförklaring och 3:e Våningen bjuder in till Baltisk dansfestival. Tillsammans med våra estniska kollegor Fine 5 Dance Theatre har vi valt ett program som sträcker sig över hela hösten med representanter från Estland, Lettland och Litauen.

 

Självständighet och frihet är vida koncept. De koreografer och danskompanier vi valt att bjuda in är viktiga för utveckligen av nutida dans i Baltikum, med unika konstnärliga uttryck och stark integritet och känsla för konstnärlig frihet.

 

Programkväll nr 2 sammanfaller med årets Kulturnatta och därför väljer vi att tillämpa valfri entréavgift. Detta kan vara en möjlighet för publiken att uppleva det lokala kulturutbudet gratis, men också en chans att efter förmåga vara med och stödja en av de mindre scenerna.

 

 

 

Poetic Dance Tragedy 1 & 2 – Olga Zitluhina & ARA (Lettland)

 

’Poetic Dance Tragedy 1 & 2’ är en dansföreställning baserad på den livslånga kärleksrelationen mellan de lettiska poeterna och dramatikerna Aspazija och Rainis. De brevväxlade i 35 år (1894-1929) - 2499 brev skrivna på lettiska, ryska och tyska. Med detta som utgångspunkt har Olga Zitluhina skapat sin koreografi som skildrar kärlekens kraft i både förening och ensamhet.

 

Olga Žitluhina - lettisk koreograf och dansare - är en central personlighet i den lettiska nutida dansen. Hon var konstnärlig ledare för Olga Zitluhina Dance Company från 1996 till 2012 och hon har både undervisat och spelat sina produktioner över hela världen.

 

 

Make the Switch from Me – Aura Dance Theatre (Litauen)

 

Aura Dance Theatre från Litauen besökte 3:e Våningen redan 2013. Nu är de tillbaka för ett nytt spännande gästspel. I Birutė Letukaitės koreografi balanserar vi på den tunna linjen mellan ljus och mörker, ondska och godhet – krafterna som drar oss mot dessa olika sidor.

 

Aura Dance Theatre är ett av Litauens största kompanier. Den konstnärliga ledaren Birute Letukaite har lett kompaniet i mer än 30 år och driver dessutom Litauens största dansfestival.

 

 

IndepenDANCE genomförs med stöd av de baltiska konsulaten i Göteborg, Litauens ambassad och Estniska 100-års fonden.

 

Foto: Alise Romeiko

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)702–721771

E-post: kontakt(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV