START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

22 augusti

Göteborgs Dans- och Teaterfestival

In Front Of

Meleat Fredriksson

 

 

Foto: Ingvild Bertelsen

Spelas

22 augusti kl 15:00

22 augusti kl 17:00

 

Längd

40 minuter

 

Biljetter

Boka biljetter på Göteborgs Dans- och Teaterfestivals hemsida.

 

”En idé blev kvar. En idé om en sorts kör, en odefinierad kör som blev till tankar om call-and-response och vittnens förmåga att skifta mellan att döma, affirmera och verifiera.”

 

Meleat Fredriksson bjuder in publiken till ett danssolo där stilarna blandas med varandra. Meleats arbete fokuserar på rytmer, improvisation och snabbhet. In Front Of är baserat på idén om en kör. En kör som formas till tankar om (ut)rop och respons och vittnens förmåga att skifta mellan att döma, affirmera och verifiera.

 

Musik:

James Brown – Out Of Sight

System of a Down – Prison Song

Arvo Pärt – Psalom

 

 

Meleat Fredriksson är dansare och koreograf, utbildad vid Den Danske Scenekunstskole i Köpenhamn. Meleats arbete är inriktat på rytm och hastighet. Hon använder improvisation som ett sätt att undersöka hur kroppen kan vara (o)medveten om val i ett bredare spektrum, hur man skapar ett val och aktivt använder det samtidigt som man erkänner det som bara en av oändligt många möjligheter. Det betyder inte att vad som helst fungerar men att allt kan gripas och användas som språngbräda. Hon var 2015 med och startade Danseatelier i Köpenhamn, ett studiokollektiv bestående av 11 dansare och koreografer med visionen att skapa ett rum för kontinuitet och utbyte av kunskap, såväl konstnärligt som socialt.

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)702–721771

E-post: kontakt(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV