Start      Om      Kalendarium     Nyheter      Biljetter      Kontakt      Arkiv      English

Datum

26 oktober kl 19:00

 

 

 

Entré: 100 kr. 50 kr för medlemmar i Levande musik, studenter och pensionärer.

Medlemskap för Levande musik kan tecknas i dörren och kostar 60 kr.

 

 

 

Förhandsboka på 0702-721771 eller bokning[a]3vaningen.se

 

 

Adress / kontakt:

3:e Våningen

Sockerbruket 9

414 51 Göteborg

info[at]3vaningen.se

+46(0)31-12 17 71

 

 

Karta

 

 

Duo Petrini - Jünger / Tetuzi Akiyama Trio

Försökshallen & Scenen

26/10 2014

 

Duo Petrini – Jünger

Anna Petrini och Fabrice Jünger (Frankrike) har under några år framfört en repertoar med nyskriven musik för flöjter- och blockflöjter av olika slag. Under denna RANK-turné presenterar de fyra verk. Pierre Jodlowskis Hyperspeed Disconnetcted Motions är ett raffinerat flerstämmigt verk för tvärflöjt/kontrabastvärflöjt, kontrabasblockflöjt och video. Det blir även soloverk av Malin Bång och Salvatore Sciarrino, samt ytterligare en duo, av Jesper Nordin.

De komponerade verken ramas in av improvisationer som utgör mellanspel. En unik konsert med kontrabasflöjten och kontrabasblockflöjten som botten i spännande instrumentkombinationer.

 


Tetuzi Akiyama Trio
Den japanske gitarristen Tetuzi Akiyama är en portalfigur inom den globala scenen för elektroakustisk improvisationsmusik som vuxit fram de senaste decennierna. Hans musik ansluter sig inte till någon dogmatik, utan sammanflätar influenser från såväl countryblues som senmodernism med spännande mångtydigheter bortom musikaliska trender och begrepp. Förutom samarbeten med mängder av improvisationsmusiker som Otomo Yoshihide, Toshimaru Nakamura och Oren Ambarchi har han även arbetat med tonsättare som Antoine Beuger och popmusiker som David Sylvian.

 

Trion med Magnus Granberg och Henrik Olsson uppstod hösten 2013 när de gick in i studion för att spela in en serie fria improvisationer. De gav också några konserter, bland annat på Göteborgs Konsthall. Granberg och Olsson har även de uppmärksammats för sitt arbete inom den nya improvisationsmusiken, och båda är medlemmar i kammarensemblen Skogen, vars musik i gränssnittet mellan noterad och improviserad kammarmusik rönt internationellt erkännande. Se fram emot en fjäderlätt tungviktare - klangligt, rumsligt, reduktionistiskt, djärvt och mänskligt!

 

 

 

 

Anna Petrini: annapetrini.com

Fabrice Jünger: fabricejunger.info

Tetuzi Akiyama Trio: rankmusik.se/tetuzi-akiyama-trio