START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

10 november

Konsert

ENSEMBLE GAHLMM

Presenteras av Levande Musik

 

Spelas

10 november kl 19:00

 

Biljetter

Ordinarie pris 100 kr

60 kr för studenter och medlemmar i Levande Musik.

 

Förhandsboka på Levande Musiks hemsida >>

 

Levande Musik är tillbaka och arrangerar konsert på 3:e Våningen. Den här gången presenteras en helt ny ensemble på den svenska konstmusikscenen. Ensemble GAHLMM är My Hellgren (cello), George Kentros (violin), Henrik Olsson (slagverk), Mattias Peterson (elektronik), Anna Svensdotter (flöjt),  och Lisa Ullén (piano).

 

Vintern 2018 står en helt ny ensemble på den svenska konstmusikscenen! I samarbete med Samspel och med anledning av att Föreningen Svenska Tonsättare fyller 100 år vill Riksförbundet Arrangörer av Nutida Konstmusik bjuda på högaktuella toner från den svenska konstmusikens frontlinje. Repertoaren på Ensemble GAHLMMs turné kommer att spegla bredden inom RANKs föreningar, från kammarmusik till improvisation och elektronik.

 

För att fånga den genremässiga spridningen  över  arrangörernas verksamhetsfält har RANK tagit sig an den djärva idén att helt enkelt skapa en sådan ensemble snarare än att välja en redan fast och inarbetad ensemble. Medlemmarna har valts med omsorg för att ingå i detta experiment som RANK kallar Artist in Motion - en projektmodell för att utveckla nya innovativa grepp på konstmusikscenen. Ensemblens sammansättning består av musiker som i olika konstellationer arbetat i duoformer och musiker som väl känner till varandra men aldrig spelat tillsammans. Gemensamt för dem alla är att de under många år visat prov på högkvalitativa framföranden inom både den nationella som internationella scenen.

 

Ensemble GAHLMM presenterar en lika angelägen som spännande repertoar med stycken skrivna av tonsättare som är medlemmar i FST. Det råder inge tvivel om att det blir spektakulärt och en av den skandinaviska vinterkylans stora händelser!

 

​My Hellgren bor i Göteborg och arbetar som cellist i mangaolika sammanhang. Hon är som mest aktiv inom den nutida konstmusiken och är medlem ICurious Chamber Players, ensemble Mimitabu och text/ljud trion MonoMono. Hon anlitasäven av andra ensembler som t.ex. Gageego!och danska  Scenatet. Hellgren samarbetar gärna med tonsättare och har uruppfört solo och kammarmusikstycken. Hon har tilldelatsarbetsstipendier från Konstnärsnämnden,Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen. My är utbildad på Det Kongelige Danske Musik-konservatorium i Köpenhamn samt på HSM i Göteborg

 

George Kentros, svensk-amerikansk  violinist  utbildad vid YaleUniversity och Mannes School of Music i USA samt på Musikhögskolan i Stockholm. Han har under hela sin karriär specialiserat sig på den allra nyaste konstmusiken, främst medkvartetten pärlor för svin som han grundade 1995 och duon There are no more four seasons, som bildades 2004 och vars debut-CD kallades för en av decenniets 10 främsta klassiska inspelningar av DN. Hittills har han hunnit beställa och uruppföra fler än 150 verk av tonsättare från 20 länder och framträtt som solist, kammar-musiker och skådespelare runtom i Europa samt i USA, Japan, Kanada och Centralamerika. Han grundade även avantgardeklubben SEKT, som var stilbildande inom den svenska alternativa blandkonstscenen och som nu har funnits I 19 år.

 

Henrik Olsson från bruksorten Kyrkhult i Blekinge, har studeratimprovisation och klassiskt slagverk vid Göteborgs Musikhögskola med mastersexamen2001. Olsson ingår till och från i olika samarbetsprojekt; senast som kompositör och musiker i Francesco Scavettas dansföreställning LostAccidentally och som Foley vid stumfilmsvisningar tillsammans med Matti Bye Ensemblepå bl. a San Francisco Silent Film Festival,Göteborgs Filmfestival, Kalbjärga Filmfestival på Fårö. Han rör sig fritt mellan improviserad och noterad musik, där nästintill ohörbara akustiska ljudkällor eller friktioner lyfts fram med hjälp av piezoelement. Senaste åren har han turnerat och gästspelat på festivaler i Ryssland, Japan, USA, Kuba, Libanon samt hela Europa från Svalbard till Aten med musik utgiven på Another Timbre, Häpna, Kning Disk, BombaxBombax, Monotype Records, Sofa med fleramusiker och skådespelare runtom i Europasamt i USA, Japan, Kanada och Centralamerika.

 

Anna Svensdotter, flöjtist baserad i Göteborg. Spelar i flera olikaensembler: 40f (som firar 10-årsjubileum i år), Parkour, Ghost Inside Ghost, Trio Ek/Janson/Svensdotter och duon Glow med My Hellgren. 2013 släpptes solo-CDn Alpha Waves medsvensk musik för flöjt och elektronik. 2019 väntar bl.a. en duo-turné med Paula Matthusen (US) och teaterprojekt med Teater Spira.

 

Lisa Ullén är en av landets mest inflytelserika pianister inom den nutida konstmusiken och ofta verksam inom den svenska frijazz- och improvisationsscen. Ullén är också internationellt känd som en unik och kompromisslös tonsättare och musiker. Under de senaste decenniet åren har hon släppt över femton album i både eget namn och i olika samarbeten med musiker som Charlotte Hug, Okkyung Lee, Nina de Heney, Mariam Wallentin, Maggie Nicols och turnerat i Europa, USA, Kanada och Japan. Senast har hon släppt trippel-CDn Piano Works för solo piano.

 

Mattias Petersson är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan och har diplom i elektroakustisk komposition. Sedan sin examen 2006 har han varit internationellt verksam både som tonsättare och elektronmusiker. Som soloartist har han släppt skivor med sin elektroniska musik på bland annat Moving Furniture Records, iDeal Recordings,Fylkingen Records och Jahr Null Aufnahmen. Han har även skrivit en stor mängd  kammarmusik, ett flertal operor och gjort musik till åtta dansföreställningar. Petersson samarbetar med namnkunniga artister och ensembler från olika musikaliska fält och hans musik har spelats både i klubbmiljöer och på impro- och kammamusik-scener över hela världen. Som ena halvan av den hyllade duon There are no more four seasons har han tillsammans med violinisten George Kentros omarbetat klassiska verk till ny musik för violin och live-elektronik.

 

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)702–721771

E-post: kontakt(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV