START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

15 december

Konsert

NATURAL ARTEFACTS

Releasespelning för nya albumet The Crux

 

Spelas

15 december kl 16–19

 

Valfri entréavgift

 

Natural Artefacts besöker 3:e Våningen för en konsert och firar släppet av nya albumet The Crux. Kom och fira med oss! Valfri entréavgift.

 

Första upplagan av improvisationsgruppen Natural Artefacts spelade tillsammans i 15 år. Efter en paus, när saxofonisten Ove Johansson gick bort 2015, startade originalmedlemmarna Susanna Lindeborg och Per Anders Nilsson en ny version 2018, tillsammans med musikerna Merje Kägu gitarr och Anton Jonsson slagverk. Utgångspunkten är, och har alltid varit, en blandning av akustiska och elektroniska instrument där influenser från olika genrer och traditioner är centrala. Här kan nämnas fri improvisation, nutida konstmusik, minimalism, electronica och elektroakustisk musik. Vad som förenar musikerna är dock deras bakgrund som jazzmusiker. Med en ny repertoar, som består av kompositioner, lösare strukturer och elektroniska bakgrunder speciellt gjord för den här sättningen, fortsätter Natural Artefacts att utforska nya och okända musikaliska landskap.

 

Natural Artefacts är:

Anton Jonsson - slagverk

Merje Kägu - gitarr

Susanna Lindeborg - piano, keyboard, elektronik

Per Anders Nilsson - elektronik

 

Releasespelning 15 december kl 16–19

Valfri entréavgift

 

The Crux ges ut på LJ Records. Hemsida: lj-records.se

 

Konserten är del av och arrangeras med stöd av Föreningen Sveriges Tonsättares pågående 100-årsjubiulem. Hemsida: fst100.fst.se

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)702–721771

E-post: kontakt(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV