START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

22 augusti

På ruinens brant

Gun Lund och E=mc2 Danskonst

 

 

Foto: Hannes Brandulv

Spelas

22 augusti kl 18:00

 

Spelas i ruinen av Gamla Älvsborgs Fästning, på höjden intill Sockerbruket och Hotell Novotel. Vägen till ruinen skyltas från Sockerbruket och Banehagsgatan. Obs! Trappor med begränsad tillgänglighet.

 

Längd

ca 35 minuter

 

FRI ENTRÉ

 

Stadens gömda och glömda rum...

 

Gamla Älvsborgs Fästning är just en sådan plats. På höjden intill Carnegie Sockerbruk, Konstnärernas Kollektivverkstad och Novotel ruvar ruinerna av den en gång stolta byggnad som övervakade mynningen till Göta Älv. Här finns anor från 1300-talet, idag okända för de flesta, sannolikt även för många boende i området. Under flera år har koreografen Gun Lund uppmärksammat sällan sedda platser i stadsrummet. Med kroppar i rörelse drar hon linjer i landskapet och får åskådaren att betrakta sin omgivning på nya sätt. Det stillastående och tillsynes alldagliga fylls av liv. Välkommen att i skymningstimmen upptäcka hur Gamla Älvsborgs Fästning befolkas och lever upp, tillsammans med sex dansare, en musiker och ruinernas speciella karaktär…

 

Plats: Ruinen av Gamla Älvsborgs Fästning, på höjden intill Sockerbruket och Hotell Novotel. Vägen till ruinen skyltas från Sockerbruket/Banehagsgatan. Obs! Trappor med begränsad tillgänglighet.

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)702–721771

E-post: kontakt(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV