START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

PINK STORMTROOPER OF SWEDEN

I send you a letter through the thermohaline circulation

Sara-Lo af Ekenstam

Försökshallen

5/3–3/4 2016

 

 

Foto: Hendrik Zeitler

En stormtroopersoldat har lämnat Darth Vaders armé. Den söker sig ut i en okänd tillvaro. Ut i det som kan upplevas som tomhet, med andra krav på handling och mening än det som är invant. Den värld som uppstår kring den som lämnat något är ännu utan ramar och fasta mönster, ständigt i förändring och i blivande.

 

Sara Lo Af Ekenstam använder naturfenomen och olika material och dess egenskaper som metaforer för psykologiska och sociala processer. Stadens och naturens krafter och rörelse är omständigheter som vi människor förhåller oss till, lever i, formar och anpassar oss efter.

 

Termohalin cirkulation är den vattencirkulation som förekommer i djuphavet. Den är betydligt långsammare än strömmarna vid havsytan. Cirkulationen rör sig i en utspridd bana genom världshavens alla delar och transporterar partiklar och vatten genom djuphaven. En fullständig cykel i den termaholina cirkulationen kan ta 1000 år att genomföra.

 

Sara-Lo af Ekenstam är konstnär, bosatt och verksam i Göteborg. Utbildad vid HDK Högskolan för design och konsthantverk och har en magister i Smyckekonst. Hon arbetar gränsöverskridande mellan olika fält och konstnärliga uttryck. På 3:e Våningen ställer hon ut objekt, foto, skulpturer och installationer. Hemsida: sloslo.wordpress.com

 

Vernissage 5 mars kl 13–17

Öppet: ons–sön 12:00–16:00

Fri entré!

 

 

I utställningen ART WARS SWEDEN, som visades på 3:e Våningen 2015, fick 20 svenska konstnärer presentera sin egen version av den ikoniska stormtrooper-hjälmen från Star Wars. Hjälmarna auktionerades ut till förmån för Missing People.
Under utställningen sökte konceptets grundare Ben Moore, i en öppen utlysning, en person som under ett år ville ikläda sig rollen som Official Pink Stormtrooper of Sweden. Utställningen som nu visas på 3:e Våningen är ett resultat av Sara Lo af Ekenstams år med den rosa dräkten.

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)702–721771

E-post: kontakt(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV

Öppet

Ons–sön kl 12–16

Vernissage 5/3 kl 13–17

 

Fri entré